tollarbus

Senaste inläggen

Av Monica Englund - 10 mars 2015 05:44

I söndags hälsade vi ju på svärfar o svärmor 93 resp 82 år, svärfar är klar i huvudet men benen ostadiga. Svärmor fick åderbråck i hjärnan 97 o är lite vimsig( men helt otroligt att hon lever och är i sånt skick hon är,läkarna trodde hon skulle dö eller aldrig kunna gå o prata,vårat lilla under :-)). Svärmor säger oväntade o roliga saker,denna gång med flera gånger men det största skrattet blev när vi skulle gå. Hon ställer sig o tittar på mig riktigt ingående o säger
-Du är inte lika snygg som när du var ung!!

Jag fnissar till och säger att jag är ju inte någon ungdom längre.

Gubben o barnen hörde inte det hela så på väg till bilen fick de sig ett gott skratt.
Ja hon är härlig svärmor :-))

ANNONS
Av Monica Englund - 9 mars 2015 18:12

En mycket positiv vecka har passerat:-) i tisdags var det dags för lydnadskurs med Busan o gissa om det var kul :-))
Massa trevliga människor och hundar o rolig positiv träning precis vad vi behöver. Massor med tips och triks vi börjat använda o jag ser resultat främst på Busans vilja att jobba som jag vill :-)
Ett eller två små pass med klossträning o andra position övningar varje dag o vi har roligt istället för att bygga frustration.

Omvänt lockande är så mycket mer användbart än jag någonsin kunnat ana :-) tror jag smilade mig igenom timmarna på kurs så mycket som jag lärde mig på ett tillfälle lyckades jag inte lära på hela lydnadskursen Tolla o jag gick...Den var inte hälften så rolig heller!

Långa promenader och några gå/lunka/jogga rundor har vi fått till också,riktigt taggad på att motionera mig själv också :-)

I lördags for vi till Vadstena och lyssnade på Eva Marie Weregårds föreläsning i tävlingspsykologi,så jäkla bra. Det kom i precis rätt tid för mig,välbehövligt och jag kunde ta till mig en hel del. Vilken härlig människa man fick tänka till lite skratta och få aha upplevelser på löpande band.

Måste själv komma ihåg en sak,har hört så många gånger att jag haft tur när jag tävlat med hundarna,men 4 mästarklass rally på 2 dar med båda hundarna och 3 gk rundor. Busan var inte ens startklar igentligen men fixade 3 rundor,det var inte bara tur... Skulle sagt som Ingemar stenmark
- Konstigt ju mer vi tränar ju mer tur har vi :-)
Så är det ju....
Veckan avslutades med söndagsmotion i glanskogen med hundar och matte jagandes bättre tid på 5 km :-)
Känner mig rätt stark faktiskt!!

Idag efter 10 timmars arbete blev det lydnadsträning på tomten. Platsliggning fotgående fjärr och skratt och bus :-)

Gäller att behålla känslan av att vara rätt okey stark och ibland faktiskt ganska bra

ANNONS
Av Monica Englund - 1 mars 2015 21:51

Ja det gjorde jag lördag fm o nää blev inte bättre precis :-(
Bestämde mig för att ta tjuren vid hornen o bege mig till bruksa o träna lite lydnad,kör in på parkeringen och där är redan ett gäng bilar. Försent att vända,de såg mig ju o vända blir värre än stanna. Tar ut vovs o går en rastningsrunda,ser ingen jag känner men fixar inte att träna där,ångesten blir för stor :-(. Tänker först åka hem men bestämmer att en parkering får duga att träna på men svårt att få till min egen känsla.
Fixar dock att göra lite vettigt men långt ifrån bra grejer med Busan. Tolla däremot blir övertaggad o ger järnet,blev riktigt orolig att hon skulle skada sig när hon skulle svänga in o sätta sig fot med apporten. Men vilken härlig liten vovva hon är :-)

Vet inte hur jag ska kunna komma vidare just nu, varför ska jag bry mig om vad andra människor som jag inte ens känner eller pratat med tycker om mig? Det är jobbigt att grubbla o inte kunna stänga av hjärnan,allt blir bara till en grumlig äcklig soppa.
Men vad är det värsta man kan säga om mig då? Av sanningar är nog det värsta att jag inte sagt vad jag tänkt för det hade varit elakt o då är det bättre att vara tyst. Men ingen vet ju vad som rört sig i mitt huvud så det ska jag väl inte få lida för??
Osanning däremot det förväntar jag mig att få höra o det är jobbigt,men jag är helt bestämd på att vad någon än säger kommer jag inte säga annat än saker som - Allt har två sidor! Eller - Det man inte vet något om ska man inte prata om.
Jag tycker ju nämligen inte att man ska prata om människor utan med människor och om man inte klarar att prata med dem ska man inte prata alls. Antagligen låter jag som en riktig svammelkärring och så får det vara,önskar bara jag kunde känna att allt känns bra igen....

Av Monica Englund - 28 februari 2015 23:01

Istället ska jag berätta om mina stressiga hundar och simningen :-). Förra torsdagen när Tolla skulle simma tog jag en dubbeltid så Busan också fick det hon som älskar att simma!
Stressade hem från jobbet o hämtade dem var fel nr 1!
Fel nr 2 var att båda fick följa med in på en gång! Fel nr 3 Busan var mycket stressad o skrek tillomed när hon gick i vattnet(lämnade henne i simhallens bås när jag gick ut med Tolla till bilen)!
Fel nr 4 belönade Busans stress med kastad leksak.
Resultatet blev inte så bra med Busan :-( hon slog över så pass att hon inte kunde simma lugnt o samlat alls utan hon skrek pep skvätte vatten både högt o lågt o matte kände sig rätt usel!!!
Tur Tolla är så lugn o samlad när hon simmar, det värmer i mattehjärtat :-)
Åkte hem o filurade på hur jag skulle göra med Busan för ett sånt resultat av nåt vi skulle göra för det var roligt,det blev ju inte det minsta roligt. så bokade onsdag morgon till B :-)
Ingen leksak utan en tubost blev det till belöning,hon älskar det och sticket är lugnande :-))
Så fort vi kom in i simhallen blev hon stissig o stängde av lite, tuben såg hon inte o kände inte doften av ost heller. Började stress skrika o min puls steg men några djupa andetag o försöka få B lugn. Hon stod på rampen o pep gick i o simmade en längd o så upp igen,lyssnade inte på mig o tuben hade ingen funktion alls ännu! Jag jobbade lungt o metodiskt med henne o lite verkan hade det men bestämde mig för att ta på lina så jag kunde hålla henne kvar i vattnet och jösses vad bra det blev :-) hon hann få doft på tuben o ville bli belönad o helt plötsligt flöt allt på :-)) behöll linan en stund men sen åkte den av o Busan simmade duktigt lungt o samlat utan minsta pip :-))
Yes vad jag kände mig duktig :-))

I morgon bitti är det Tollas tur att få simma igen o det är ju plättlätt :-)

Av Monica Englund - 27 februari 2015 23:15

Ja så kan jag sammanfattas just nu... Känns rätt ensamt just nu men jag orkar inte försöka vara nåt annat,rädd att få kalla handen eller ännu värre någon som kommer med påhopp om saker som de igentligen varken vet nåt om eller för den delen har med att göra. Funderar över vad det pratas om mig på klubben,för klart det pratas o jag har ju rätt stor erfarenhet av hur källan pratar om allt o alla,oftast inte snälla ord när folk inte är närvarande,har ju hört många otroligt dumma saker som folk ska ha gjort men jag inte tror på. Vet inte om jag gör fel som 'gömmer' mig,vill ju så gärna ha träningsgemenskapen men det funkar ju inte,lovat mig själv att göra som jag sagt hålla mig undan för min egen skull annars sitter jag snart med skägget i brevlådan o gör saker bara för att någon annan vill det.... Har inte ork med det igen men det är riktigt motigt mellan varven att bara träna själv. Funderar på att byta klubb,men vilken skulle jag ta då då? Det bästa vore ett helt nytt intresse,som makrame eller stickning kanske för hundvärlden känner jag mig inte välkommen i längre :-( Tur jag har mina fina vovvar ändå,vad gjorde jag utan dem???
Idag var jag o Bus ute i skogen o jag sprang rätt mycket,kändes bra just då o Bus tycker det är kul. Borde tränat lydnad i veckan men hittar inte riktigt meningen. Såg att en htm kurs skulle hållas som jag vill gå igentligen,men fel lokal bara att glömma.
Livet är bökigt när man måste anpassa sig så man inte stör nån annans liv,önskar livet vore okomplicerat och ibland önskar jag att jag kunde låta bli att tänka på alla andra o bara bry mig om mig själv o min familj,men nä jag är inte sån o då får man leva med att det är ett himla krångel ibland.

På tisdag startar iallafall min o Busans lydnadskurs och där hoppas jag att det endast är nya bekantskaper som är trevliga och gärna någon som vill träna lite utanför kursen också,det vore najs......

Av Monica Englund - 18 februari 2015 17:23

Näää inte hårdträning men jag jobbar lite på mitt flås :-)finns lite att jobba på kan man säga:-)
Hundarna uppskattar dock tempoväxlingarna mycket och verkar en flåsande frustande matte som nog ser väldigt klumpig ut är rolig,det är bra det!!
En pulsklocka beställd som jag kan se förbättringarna(för det måste det ju bli)på och hålla koll på om det är mest förbränning eller kondition vi jobbar på. Ett joggingbälte ska beställas för till hundlöpet får jag ju inte komma med lös hund.. Målet är inte en bra tid men att jag ska orka jogga hela rundan så vill jag tappa kilon och höja min ork rent allmänt.
Mitt huvud mår också bättre av detta och det är bästa bonusen :-).

Samtidigt tränar vi apportering och positioner lite bättre blir det ju....Längtar dock efter gröna mattor att träna på ute men börjar bli tråkigt att alltid träna ensam..... Hoppas på att träffa trevligt folk att träna med på kursen Busan o jag ska gå :-)

Av Monica Englund - 6 februari 2015 13:15

Mitt mål i år är ju bla att starta Busan i vanlig lydnad och just nu tränar vi grunder till det. Busan kan ju många saker men vi saknar precisionen som vi behöver och har fått lite hjälp på vägen med det!
Fokus ligger ju på ff men även apportering,är ganska stor skillnad på jaktapportering och lydnadsapportering så mycket pill har vi där och även till fjärren. Stabilitet i positionerna o rätt rörelse är prio:-)

Ska på tävlingspsykologi föreläsning och så funderar vi på att anmäla till hundlöpet i linköping men matte måste jobba på konditionen för jag vill inte rulla runt i skogen utan kunna springa det mesta av varvet.

Min hjärna får jobba o filura på hur vi ska fixa alla grejer med busan hinna träna Tolla och framförallt hinna träna mig till i maj :-) men mycket bra att ha några mål o milstolpar annars slöar jag ju ihop...

Av Monica Englund - 31 januari 2015 10:46

Att jag skrivit om vårat inbrott nu är ett led i mitt jobb för att må bättre,ibland känns det som det blir bättre för att nästa sekund bli sämre. Allt kan förändras på ett ögonblick,men lite sätt att tänka för att komma på rätt kul igen börjar jag hitta men svårt att hålla kvar tankarna ibland.
Är ju inlärda sen barnsben att mitt egenvärde är noll och jag inte har något att säga till om, det sitter i ryggmärgen att tycka jag är sämst av alla alltid o nu helt plötsligt ska jag se att jag också har ett värde o rätt att tycka tänka o ställa krav osv.
Försöker hitta sätt att se att jag kan saker o då är hundträning bra. Busan börjar äntligen bli lite bättre i linförigheten tränar hållafast i jösses vad hon utvecklas :-) bakbenen tränar vi rörelse o i skogen rundar vi träd :-)
Tolla har muskulaturen riktigt bra och är i mycket god form tack vare sim och övrig träning:-).
Så nåt jag gör är rätt iallafall :-))

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tollarbus med Blogkeen
Följ tollarbus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se