tollarbus

Senaste inläggen

Av Monica Englund - 12 april 2015 22:21

Anmälde Busan och mig till hundlöpet 10 maj och lydnadspremiär blir den 3 maj och ytterligare 3 anmälda o betalda så ingen återvändo,bara att träna :-))

Fokus till tävling på attityd rutiner och ha roligt,ska verkligen försöka glömma allt vad prestationsångest innebär men lättare sagt än gjort när man väl står där på startlinjen!!

När anmälningarna var gjorda gick jag ut och testade lite,min dumma höna att jag inte gjorde det innan... Men höna kan jag väl vara då:-)

Behöver nu tävlingslydnadskurs ordentligt och startar operation lk 1 träning i morgon bitti för idag var det löpträning.. Blir nästan lite fnittrig åt mig själv,har väl blivit heltossig..
Anmälde oss till jogga klassen men borde nog tagit walking men men hinner ju träna lite till men tror inte mitt mål att jogga hela 5 km kommer klaras.. Men va fan,vi gör vad vi kan o jag kommer le o vara glad :-))

ANNONS
Av Monica Englund - 10 april 2015 23:13

Just nu är jag lite ledsen,vill så gärna tävla suget har verkligen satt in men ingenting går som jag hoppas..
Hade velat starta Tolla i rallyn bara för att hon tycker det är roligt men törs inte :-(
Har man gett ett löfte att hålla sig undan får man väl försöka hålla det o skulle inte klara att göra annat ännu!
Eftersom jag faktiskt börjat må rätt bra och mina hundar trivs med mig ska jag inte förstöra det själv så ursprungsplanen ingen rally får stå sig...
Måste däremot se till att anmäla till hundlöpet och hitta var o när Busan o jag ska starta vår lydnads 'karriär' men det får vänta till maj nångång,efter hundlöpet! Först ska hon löpa färdigt och vi åka till Tallin o fira gubben då vovvarna får vara hos Pernilla och vovvar :-) så himla skönt att slippa fixa med hundpensionat,vet inte om jag hade klarat det,mycket ångestfylld var jag när jag tänkte på det. Många långa timmar har spenderats funderande på vad som hände med min Ove när han var där ett par dagar,om jag ändå fått vetat vad som hänt där :-( trots det snart gått 8 år sen är det väldigt smärtsamt för mig,saknar honom så otroligt mycket :-(
Nåja nu får mina älsklingar vara hos någon som tar hand om dem på bästa sätt :-) och vi kan koppla av med gott samvete :-)

I morgon ska vi bjuda svärfar o svärmor på middag så finns mycket att göra men kvällen ska det tränas lydnad med B :-) söndag morgon ska vi jogga 5 km o så mera lydnad och nåt mindre roligt....måste städa....

ANNONS
Av Monica Englund - 7 april 2015 08:28

Påskhelg,jo det har det ju varit men ledig endast måndagen... Men har tjänat pengar istället för att äta godis :-)).

Däremot fick vi dåliga nyheter som påminner om att man ska vara rädd om sig och ta vara på livet när man lever!! En närstående har fått diagnos benmärgscancer :-( så ledsamt. Man vet aldrig hur snabbt livet vänder. Fyy stackarn vi håller alla tummar att det vänder och han får åtminstone må någorlunda bra igen.

Måndagen tillbringade jag på bruksa för att titta på lydnadstävling :-) välinvesterad ledig dag! Mycket trevliga människor och duktiga ekipage som inspirerar :-)
Skit att mina vovvar löper så de fick vara i bilen och vi åkte bort en sväng för att kissa några gånger.
Dags att anmäla Busan så vi steppar upp träningen ordentligt :-)

Av Monica Englund - 2 april 2015 18:37

Lite styrigt när matte bestämde sig för att göra en påskmiddag:-))

Busan tycker inte om mössan,ser ut som den väger bly nästan :)

Uppnosig Busan o Tolla håller fortfarande masken

Matte kolla mössan är på backen?!?!?

Slutligen fick denna bli bra :-)))

Av Monica Englund - 29 mars 2015 15:46

Ja så känns det o så är det väl,fortfarande lätt att man blir lite nedslagen men nää inte som förr utan bara lite o sen borsta av sig o vara igång igen:-)
Busan har börjat löpa o jag känner mig lite krasslig i halsen o det räckte för en halv dags depp men sen gick jag ut o pillade med vårat fotgående o då kändes det lite bättre igen :-)
Busan vill jobba o hittar rätt position allt lättare 'jubel' :-)
Vi pillar med lägganden o ställande för att få fart o fläkt vill ha attityd o snabbhet o fullständigt fokus hos oss båda,mitt största problem mitt i allt är jag. Jag är den svagaste länken och måste känna mig mycket bättre o duktigare,lätt att falla tillbaka i det där att jag haft tur eller att banan varit så lätt därför det gått bra. Vet ju hur mycket jag tränat mina hundar o vad vi faktiskt kämpat för våra titlar o ingen annan har varit speciellt närvarande när vi tränat annat än ett fåtal gånger o den som påstår att vi bara hade tur i linköping har fel,det vet jag men ibland blir det någon annan säger sant så lätt.

Är det någon som tror att turen gör att man på två dagar med 2 starter per hund och dag får 3 godkända rundor och valde bryta en med ena hunden och 3 godkända o en retligt 69 p med den andra hunden. Den förstnämnda ansåg jag inte ens startklar o hade tänkt stryka blev mäkta förvånad över vår prestation,önskar bara jag kunde glatt mig mer åt mina hundar sista rallytitlar o inte tänka att allt bara var tur....

Visst turen att ha tränat bra gjorde att vi hade tur :-) dags att tänka logiskt o tillåta sig tycka man är bra....

Mmmm vad gott med yoghurt säger Busan :-))

Av Monica Englund - 20 mars 2015 07:17

Känner mig ganska solig :-) en härlig känsla att kunna glädjas för det lilla och inte låta tråkigheter o jobbigheter ta över.
Fått sällskap av sonen på långpromenad och mannen i spåret ett par dagar. En ordentlig kompisprom med träning efteråt och man åker hem med ett stort leende på läpparna :-)).

Tyvärr kom väderomslaget nu,regn och lite kallare, ogillas skarpt för jag måste ju träna.... Men gilla läget o träna ändå!!

Mitt pill i friaföljet med Busan har gett resultat :-) fortsätta pilla men vilken skillnad, snart funkar det till lk 1 och viktigast av allt B vill o tycker det är roligt :-)

Liggande o ställande är okey!
Apportering funkar mycket bättre nu men tränar vidare.
Ingångarna är vår svagaste länk känner jag,har alltid varit svårt med henne men nu jobbar vi ordentligt med det,frågan är om vi ska byta o gå runt istället för in direkt på vänster sida??

Tränar vidare med ett leende och har skoj :-))

Av Monica Englund - 16 mars 2015 08:26

Att hundträning är kul det har jag ju vetat i många år men att fysträning skulle vara kul är en rätt ny erfarenhet för mig.
2-3 dar i veckan har jag fysträning mig och hundarna(främst busan)och känner en stor tillfredsställelse av det:-)
Samtidigt tycker hundarna att matte är roligare :-)

Har dessutom varit på bk o tränat en gång tack vare att jag stämde möte med en mycket trevlig tjej och dessutom fick träna mig själv i att kommendera någon.
Tränar vidare med B och denna vecka ska vi köra genom lk1 få det filmat och se hur mycket vi har kvar till start :-) spännande :-)
Nu frukost o långpromenad....

Av Monica Englund - 11 mars 2015 13:07

Så jäkla superkul denna gång också :-)
Denna gång var det fokus på fjärren o jag har ju konstaterat att vi byter låsta framben till låsta bakben, kräver en hel del grundträning igen.
Apportering där har vi ju tuggproblematik som är till för att lösas o där har vi fått bra tips.
Sitta i fotposition o vara kvar med mattefocus kan vi boka av:-)
Tandvisning vill vi träna med andra men funkade bra

Så tränade vi plats o hoppet ute,trots att vi inte tränar plats värst mycket så gick det jättebra, B är lika taggad som jag :-))
I hoppet är det ju stadga som vi måste träna mest för hoppa kan hon ju och förstår ordet hopp.

Sjukt peppad av härligt positiva instruktörer och deltagare åkte jag hem med ett leende på läpparna igen :-)

I morse sprang jag ner till glan igen,hundarna tycker det är kul o jag känner mig starkare o har längre joggsträcka än gåsträcka nu,ser på gpsn att mitt tempo ökat, om bara pulsklockan o Busans sele kunde dyka upp också.

Skönt att få känna sig positiv och duktig :-))

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tollarbus med Blogkeen
Följ tollarbus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se