tollarbus

Senaste inläggen

Av Monica Englund - 24 september 2015 18:19

Äntligen fick jag arslet ur vagnen som man brukar säga o tog med mig Busan på cykeltur i skogen,så härligt det var :-)
Nåja,först var det inte jättekul,en vovva som vrålade ut sin lycka o inte kunde kontrollera sig alls så den första kilometern till grusvägen blev lite bökig men gick bra.
När vi kom till grusvägen fick hon springa fort o nästan att hon drog lite:-) såg helt lycklig ut. När vi kom fram till stigen kopplade jag loss o lät henne vara lös för ha en kopplad vovve på en stig som är väldigt brötig o full i snorkla rötter är inte lätt:-).
Lyckades hålla ett snitt på 10 km/tim de ca 5,5 km vi har runt i skogen. Känns rätt okey för bitvis går det inte att cykla och en tokvurpa hann jag med till Busans lycka.
På grusvägen hemåt travade hon vid sidan o såg bara lycklig ut min lilla vovva:-)
Efter en välbehövlig dusch av cykel matte o vovve blev det en välbehövlig powernap innan städningen..

Det var i tisdags det o onsdagen spenderades med ett härligt gäng i ullared o shoppade friskt hund tugg i flera modeller,öronen,en leksak,torkad andfile o mera snask till vovvar. Vinterjacka till matte o strumpor,joggingbyxor,träningsbyxor,T-shirt, mössa o vantar. Underkläder o det till grabbarna doppresent till min systers barnbarn o massa annat roligt :-)
En heldag i glada vänners lag ger energi :-))

Idag däremot skulle jag varit ledig men blev jobba em ändå så blev bara en promenad o lite vittringsbräda innan jobb. Men medan jag åt lunch tittade jag på lite video på Maria brandels blogg o i huvudet finns nu massa vinterträningsideer :-))

Blev inte så farligt fullt i bilen trots allt :-))

ANNONS
Av Monica Englund - 17 september 2015 17:57

När jag skulle ut på fm promenad idag ville inte Tolla med,brukar låta henna vara när det är ruggigt o regnar precis som idag,så B o jag knallade iväg!
När vi kom till skogen släppte jag henne och hon springer typ 5 meter o rullar sig lite sen tillbaka till mig och går hos mig stressar o flåsar o släpper mig inte,struntar totalt i haren som hoppar upp framför oss,bara ett par meter till den men hon väntar på vad vi ska göra. Visst lite smickrande att hon tycker om att vara ute med mig men lite frustrerande att hon inte kan snusa lite o springa runt själv också så jag får ropa in henne också.. Nåja nu vare platsen vi tränade idag..

Introducerade externbelöning där och med en extremt bolltokig hund får jag tänka till lite. Lade bollen typ 2 meter från där jag tänkte lägga henne,lade henne lämnade och gick nästan omedelbums tillbaka o belönade när hon var lugn. Nästa gång förlängde jag tiden innan jag vände. Gjorde så några gånger sen såg jag hur hon liksom slappnade av o andades ut när jag stod några meter bort,då fick hon belöningen direkt. Får ha många korta pass med detta för att försöka befästa det ordentligt i lugn o ro.
Tips trix o synpunkter mottages tacksamt :-))

ANNONS
Av Monica Englund - 14 september 2015 21:37

Ja frustration över att saker blivit så galet med platsen med Busan :-(.
Det har varit upp och ner sedan vår första lydnadstävling då hon blev rädd och just nu känns hon som ett vrak så fort vi kommer in på bk och det finns folk där :-(.
Jag har lagt henne i skogen vid lekplatser på stigar och vägar tillomed legat lugnt och fint när grannflickan hoppat runt henne och lekt och hon ligger tyst och stilla. Men i lördags när det var rallytävling på klubben åkte vi dit o tränade och platsen bjöd på pip och oro,bestämde omedelbums att avboka söndagens tävling och det blir att träna om platsen för det här går ju inte. Ska nog ge mig på externbelöning,blir ett hästjobb men det ska gå....
Söndagen blev det att susa iväg till skogen istället,lade spår åt dem. Tolla fick ett ca 300 meter med många vinklar och ett bloduppehåll. Hade lagt ost på ett par ställen i spårkärnan för att få henne stabilare där.
Busans spår blev lite kortare o färre vinklar o även där ost på några ställen.

Med spåren lagda åkte vi vidare för promenad och lingonplockning, 5 km o 1 kg lingon senare återvände vi till bilen för att byta till springbyxor och springskor. Tolla fick stanna i bilen o Busan följde med till en backe o där sprang jag nerför vände och gick så fort jag kunde uppför i ca 20 minuter. Tillbaka till bilen och delade en smörgås med vovvarna innan vi tog oss an spåren.

Spåren gick bra men nästa gång blir det mera gotter i spårkärnan.

En härlig dag även om den blev helt annorlunda än jag tänkt mig :-))

Av Monica Englund - 3 september 2015 22:01

Kan även jag vara ibland :-))
Känt mig riktigt nere o nästan golvet idag,inte ens ett lydnadspass på bk med Busan som gick riktigt bra gjorde mig gladare...
Var en stund på morgonen för träna måste vi även om det kanske inte blir tävling den 13e,tror hundskrället tänker löpa:-( så typiskt,två tävlingar jag ville anmäla till vågade jag inte pga att jag inte hade grönt på medlemskapet i min nya huvudklubb o trassel vill vi inte ha.. Så har ganska få tävlingar vi kan åka på tyvärr så årets lydnadsmål ser ut att gå åt pipsvängen.. Väntat igentligen eftersom vi tränat för dåligt men det är svårt att träna själv med högsta kvalité och mina nerver sumpade 1a priset 5 gånger i våras... Nåja,då har vi ju lite att göra trots allt :-)

Men trotsig vare ju.... Jo mådde as men bestämde mig att en powerwalk var just vad jag behövde o knatade iväg,blev 3,5 km med en Tolla som slagit i backen o blev hämtad av sonen,jag o Busan ökade takten de sistadrygt 4 kilometrarna som var kvar av varvet snittade 4,5 km/Tim med Tolla och resten snittade vi 5,9 och då får man upp flåset,så sjuk var jag iallafall INTE :-) utan bara en surbulle antagligen :-))

Av Monica Englund - 30 augusti 2015 22:00

Stämplade ut kl 12.00 hela 4 timmar för tidigt idag för att ge hundarna stimulans och plocka lite mer blåbär :-)

Hem o äta packa för ett nyss påkommet spårande efter blåbärsplock. Stoppade in hundar i bilen o susade iväg till Pernilla. Så iväg till spårmarkerna lägga spår till alla fyra vovvar tillbaka en bit o promenera och plocka blåbär och avslutade med ett hundbad :-)

Så tillbaka till spåren,Busan som inte kunde koppla av alls efter hon luktat på blod o klövar var relativt lugn i bilen och fick ta sitt spår först,hon har bara spårat några gånger i sitt liv men gjorde det superbra men en högenergihund som gick sakta,jättenöjd eftersom hon fick ca 200 meter och tre vinklar.
Doris spårade som hon aldrig gjort annat,så roligt att se henne koncentrerad och glad med fart :-)
Tollastolla spårade fram till spåret också :-) hon gick som en klocka o hade skitkul.
Kirra löste sitt spår lika bra hon så himla kul :-)

Sen susade vi hem till Pernilla igen och jag köpte massa goda grönsaker av hennes mamma,här ska kokas grönsakssoppa :-) men inte idag för nu är jag supertrött :-)

Av Monica Englund - 28 augusti 2015 16:55

Det är härligt!!
I onsdags tog vi en härlig promenad utan Tolla i tratt med Pernilla Kirra o Doris på ett par km för att köra lite uppletande eller jaktsök,alla fyra hundarna jobbade riktigt duktigt o Tolla var så himla taggad KUL ?
Så promenad tillbaka och lite lydnad med Busan o Kirra,gick inget vidare med Busan,hon var helt övertaggad o tokig,kunde inte någonting alls. Helt galet men jag tog nya lydnadstag idag och fick till bra grejer :-)

Plats blev det flera gånger med lite varierat resultat men den sista blev 3.5 minut och iallafall en 9 a

Friaföljet taggade upp henne och fick till ett godkänt moment

Läggandet är klockrent

Så den jäkla inkallningen, stadgan är urusel. Gjorde om och satsade på stadga stadga o stadga. Sprang från henne flera gånger, gick långt bort o tillbaka för belöning sprang en bit tillbaka belöna osv kallade in efter 5-6 gånger och farten är ju inte den bästa därav retning med leksak. Så stadga igen några gånger och avslutade med en snygg inkallning :-)

Ställande gjorde hon kanon men jag tjattrade med henne på tillbaka vägen o hon bröt positionen så gör om gör rätt matte o då blir det toppen.

Hoppet är också bra,tränade stadga

Så blev det apportering o hon är galen i apporten,lite jobbigt med egenkär hund då.. Men vi jobbade vidare med 2ans apportering också och en hopp-apport för det var kul.

Så avslutade vi med fritt följ :-)

Tollastolla fick gå fot ställande lägganden och ett hopp(är försiktig med den hoppande tokstolla) och busa med apportering,vi hade jättekul

Så avslutade vi med två platser Busan o jag och kommer göra ofta lång tid men matte nära och använda omvänt lockande. Tror jag minimerar pip då(hoppas) och får henne säkrare.

En härlig förmiddag som gav mersmak :-))

Av Monica Englund - 15 augusti 2015 22:41

Eller kanske gör om gör rätt eller häng i o få inte ryggskott!!!!
Var ju igång med löpträning i våras men några veckor innan hundlöpet åkte jag på ryggskott o ryggen krånglat länge :-( har liksom inte kommit igång igen o när detta med Tolla kom fick jag en riktig djupdykning ner i självömkansträsket men nu är jag på väg upp :-) bara att kavla upp ärmarna o köra :-)

Så i morse blev det powerwalk med min lilla Buslus 2 km sen intervaller med spring 2 km och 1 km powerwalk hem och hämta Tolla också och blev snufsapromenad i 1,5 km. Känner mig rätt nöjd men måndag äre dags igen...

Däremot fick jag i eftermiddag se orsaken till att Tolla blöder på örat ibland :-( hon lyckas på nåt sätt få in baktassen och klia örat,vad i hela friden ska jag göra åt det??? Kommer ju aldrig läka om hon petar hål på det hela tiden. Känner mig rätt maktlös just nu :-(( nån som har några bra idéer??

Tejpa på en dunkudde på baktassen kanske? Eller en boxhandske?? Ååå vill bara det kan läka.... Jäkla skit!!!

Så är det så tråkigt att hon inte kan följa med till utställningen i morgon,känner mig så fuskig mot henne,finns ju inte mycket som kan göras med tratt tyvärr :-( nåja,ska försöka lite vittringsträningsbräda i morgon kväll får vi se hur det går!!
Natti natti

Av Monica Englund - 14 augusti 2015 23:06

15 dagar sen operation bränningen släppte dag 13 och det blödde då. Blödde dag 14 pga att Tolla skakar huvudet :-( idag har det iaf inte blött men önskar det kunde läka så vi kan sova ordentligt och springa i skogen o stora igen. Tolla har spring i benen o Busan också. Dåligt med träning för B eftersom vi mest är hemma o T vill ju också träna men tratten är ju ivägen :-(
Mina små snuttor nu vill jag livet ska vara som vanligt igen....

Häromdagen fick iallafall jag o B en härlig promenad med Pernilla Kirra o Doris. Hink o bärplockare promenad runt en sjö bad,bus o spring för vovvar o mer än 4 liter blåbär till mattarna :-) det var veckans höjdpunkt.
På söndag ska vi heja på kirra i utställningsringen o se om jag kan få nån fin bild på dem :-) och förhoppningsvis finns det nåt trevligt att shoppa också :-))

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tollarbus med Blogkeen
Följ tollarbus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se