tollarbus

Senaste inläggen

Av Monica Englund - 14 november 2015 21:20

Inget roligt att vakna idag,morgonkaffet sattes i vrångstrupen av illdåden i Frankrike :-( Så jäkla hemskt!!! Att det finns människor som kan tänka ut såna hemskheter,det är så svårt att förstå!!!
Det hela gör att man blir riktigt fundersam hela världen känns så elak o otäck idag! Sänder tankar till alla som drabbats av dessa otäcksheter!!

Tolla är i höglöp o väldigt mystisk,är rädd att hon har ont i sina ben trots hon inte haltar,min älskade lilla Tollastolla ? önskar vi kunde fortsätta med alla våra roliga grejer i tävlingssamanhang men det får jag bara drömma om o njuta av hennes härliga personlighet i träning!
I början av vår tävlingskarriär var vi mycket svajiga men de sista tävlingarna njöt vi båda o hade kul!!
Min första tävlingshund o lite har vi uträttat trots stissig matte!!
Lydnad har vi Lp1 men när vi startade tvåan blev Tolla pajas o vi lade ner i satsade på rallyn o tänkte ta upp lydnaden senare men senare blev för sent :-) Nåja i rallyn har vi alla 4 titlarna.
Bruket är hon uppflyttad till lägre sök men med tidsbrist har vi inte kunnat platsa i något sökgäng sedan o utan träningskamrater äre kört.
Viltspår har vi gjort anlaget med full pott o HP!!
2010 startade vi WT på tollarspecialen o vad det var kul en 17e placering av sisådär en 65 vovvar,dessutom som enda ekipage med full pott på en station. Det var lajbans!! Synd vi inte kommit iväg på flera specialer o WT..
Tolla är dessutom en väldigt älskvärd hund som tycker om alla gärna pussas o tror inte vi råkat på en enda vovve som inte tyckt om henne..
Vi har haft roligt Tolla o jag,jag hoppas vi får fortsätta ha roligt läänge än,hon är ju så himla goooo

En typisk Tolla bild :-) så härligt busig o glad :-)

Håller tungan rätt i munnen :-)) finaste Tollastolla :-)

ANNONS
Av Monica Englund - 10 november 2015 14:25

Igår kl 9.20 blev jag hämtad av min kära kamrat.. Skulle packa tränings skor o ha träningskläder på o få vidare information då!! Spännande :-)
Turen gick till Marie söderström för ett konditionstest och en PT timme.. Wow vad det var spännande...
Har ju ett mål att kunna springa 5 km till hundlöpet o så vill jag köra barmarksdrag på cykel nästa år med Busan.
Resultatet blev att jag har bättre kondis än väntat och löpning borde inte ligga så långt bort :-) KUL..
För mig är det kilona som hämmar,men fick lite tips o vägledning i träningstänk och på med pulsklocka o träna på. Powerwalk o cykel o lite pilatesbollsövningar och om ca 3 v ska jag smyga igång med jogging igen..

Nu fick jag den sparken i arslet jag behöver och ska återkomma till henne med pulsmätningsresultat på både arbetspuls och vilopuls. Projektet startade idag på vovvepromenaden :-))

Tack bästaste Pernilla för en rolig present och ett 5 timmarskort hos Marie ska nu köpas o jobbas på att komma igång :-)) KUL ?

ANNONS
Av Monica Englund - 30 oktober 2015 07:51

Jajjemen 3 km cykel på elljusspår med Busan med selen fastsatt i expanderlina i cykeln o hon sprang före mig med sträckt lina i princip hela tiden. Jag hade tyvärr lite lite luft i fram däcket och grävde ner mig ett par gånger i sandade backar o fick hoppa av cykeln men annars hade vi inga problem. Möte med joggare gick jättebra,B bara springer på :-))
Likaså en motorsågsman (röjning i spåret) var inget att bry sig om :-) vilken vovva jag har när jag har rätt utrustning. Men nu är det matten som måste träna MASSOR bort med kilon o på med kondition o på vägen ska vi ha så jäkla kul :-)

Av Monica Englund - 22 oktober 2015 20:56

Japp ökat på mina turer på cykel i skogen o det är så jäkla kul. Trött som bara den med hög puls och en superlycklig hund som rensar runt mig,gillart :-)
Har provat lite mer att få Busan o dra o det går bättre,var skitkul häromdagen när vi tog cykeln till skogen på en grusväg hon sprang bra snett framför mig,jättefint och vi for förbi både gångare med och utan hund och Busan bara springer,strax efter sista hunden skulle vi vika av till vänster,istället för att sakta in ropade jag vänster vänster o hon vek av så jag fortsatte trampa på :-) så kul det var. Vi avverkade sådär en 7-8 km men givetvis inte bara i koppel utan mestadels lös o då springer hon bakom mig så jag försöker verkligen inte vurpa..

En annan dag var vi på bk o tränade,har så många idéer nu som måste provas och ett par provade vi. Tolla fick följa med när jag ställde upp grejerna och provade låta henne runda konan från långt håll sedan runda konan och ta upp apporten vid den,full rulle in o få kamp som belöning. Sen kom jag på att T skulle få prova nåt helt nytt,skickade henne till konan från långt avstånd,komendering stå o det gick galant,kommenterade henne till rutan som var till vänster om henne o hon sprang dit klockrent :-) o vad stolt jag blev o gav T ett roligt träningspass!!

Busan fick fotgående lägganden inkallning o ställande först,nöjd med vår positiva o roliga träning. Sen fick hon runda konan också men fick bara belöning om hon sprang snabbt o jäklar vad vi fick till det,tänkte använda det för att få fart i inkallning o apportering med den träningen. När apporten kom fram blev det svårare,för då blir det lite busigt(hmm Busan var nog inte vettigaste namnet,men roligaste) så vi filurar o tränar vidare o HAR JÄKLIGT KUL :-)

Så har vi hunnit ta promenad och cykeltur med bästa Pernilla Kirra o Doris Pernilla o Kirra som dessutom var med i drag SM i cykelklassen,de är så duktiga och av 26 stycken kom de in som 14 men av svenska ekipage blev de 12a. Hurra hurra ;-) tänk vad de kan prestera nästa år när Pernilla hunnit träna sig själv som hon vill:-) jätteduktiga :-)
Så härligt att susa fram i skogen på stigarna men jag lyckades tyvärr krascha lite i en sten,men det gick bra jag hoppade av o cykeln höll o ingen hund kom imellan :-))

Mer rolig träning till helgen,även om det blir själv så blir det lajbans :-)

Av Monica Englund - 13 oktober 2015 20:32

Låter jag någon fota mig,men när Tolla blev opererad o jag befarade att jag allt för snart skulle förlora henne bestämde jag att vi ska visst fotas... En rolig träningsdag med sol men bara lite tid tog vi några,det som kunde varit bra blundade jag tyvärr på o sen blev det hysteriskt roligt som alltid med mina vovvar :-)

Min Tolla som älskar rally :-) o backa är hennes paradmoment :-))
Mera bilder en annan dag trots jag är en riktig knubbis,men va fan så äre ju..

Av Monica Englund - 8 oktober 2015 23:31

O hinner alldeles gör lite mot vad man vill...
Vi har varit ute o cyklat i skogen ett par gånger till Busan o jag,as kul :-)
Har tyvärr misslyckats få henne att dra men skam den som ger sig. Har sått ett litet frö i huvudet som växer o frodas men vad det blir återstår att se... Handlar om mina framtida hundplaner o det är ett stort yviga trä som måste tuktas tror jag :-)) som tur är har jag gott om tid till det.

Nåja så här är lite av tankarna. Jag älskar tollare men ska det bli en till ska det vara en med riktigt bra linjer och en uppfödare på nära håll eller så finns två uppfödare med riktigt bra hundar överlag som jag fastnat för men det är nog svårt få en vovva där.
En drömhund sen jag var liten är bordercollie,trefärgad. Det var en het önskan och jag är allt sugen på en bc också och lite extra kul skulle det vara att visa vissa personer som tycker att det vore alldeles för svår hund för mig att jag visst kan,men tänk om det blir tokigt....
Sen har vi ju det där med min nyfikenhet att köra drag,då skulle man ju behöva en malle eller något sånt med lite mera muskulatur o jag i min tur behöver bli av med sådär en 30 kilo så jag kan ränna som en gasell efter den :-)

Tur jag har några år på mig att fundera o kuckilura ut hur det ska bli..

Av Monica Englund - 24 september 2015 18:19

Äntligen fick jag arslet ur vagnen som man brukar säga o tog med mig Busan på cykeltur i skogen,så härligt det var :-)
Nåja,först var det inte jättekul,en vovva som vrålade ut sin lycka o inte kunde kontrollera sig alls så den första kilometern till grusvägen blev lite bökig men gick bra.
När vi kom till grusvägen fick hon springa fort o nästan att hon drog lite:-) såg helt lycklig ut. När vi kom fram till stigen kopplade jag loss o lät henne vara lös för ha en kopplad vovve på en stig som är väldigt brötig o full i snorkla rötter är inte lätt:-).
Lyckades hålla ett snitt på 10 km/tim de ca 5,5 km vi har runt i skogen. Känns rätt okey för bitvis går det inte att cykla och en tokvurpa hann jag med till Busans lycka.
På grusvägen hemåt travade hon vid sidan o såg bara lycklig ut min lilla vovva:-)
Efter en välbehövlig dusch av cykel matte o vovve blev det en välbehövlig powernap innan städningen..

Det var i tisdags det o onsdagen spenderades med ett härligt gäng i ullared o shoppade friskt hund tugg i flera modeller,öronen,en leksak,torkad andfile o mera snask till vovvar. Vinterjacka till matte o strumpor,joggingbyxor,träningsbyxor,T-shirt, mössa o vantar. Underkläder o det till grabbarna doppresent till min systers barnbarn o massa annat roligt :-)
En heldag i glada vänners lag ger energi :-))

Idag däremot skulle jag varit ledig men blev jobba em ändå så blev bara en promenad o lite vittringsbräda innan jobb. Men medan jag åt lunch tittade jag på lite video på Maria brandels blogg o i huvudet finns nu massa vinterträningsideer :-))

Blev inte så farligt fullt i bilen trots allt :-))

Av Monica Englund - 17 september 2015 17:57

När jag skulle ut på fm promenad idag ville inte Tolla med,brukar låta henna vara när det är ruggigt o regnar precis som idag,så B o jag knallade iväg!
När vi kom till skogen släppte jag henne och hon springer typ 5 meter o rullar sig lite sen tillbaka till mig och går hos mig stressar o flåsar o släpper mig inte,struntar totalt i haren som hoppar upp framför oss,bara ett par meter till den men hon väntar på vad vi ska göra. Visst lite smickrande att hon tycker om att vara ute med mig men lite frustrerande att hon inte kan snusa lite o springa runt själv också så jag får ropa in henne också.. Nåja nu vare platsen vi tränade idag..

Introducerade externbelöning där och med en extremt bolltokig hund får jag tänka till lite. Lade bollen typ 2 meter från där jag tänkte lägga henne,lade henne lämnade och gick nästan omedelbums tillbaka o belönade när hon var lugn. Nästa gång förlängde jag tiden innan jag vände. Gjorde så några gånger sen såg jag hur hon liksom slappnade av o andades ut när jag stod några meter bort,då fick hon belöningen direkt. Får ha många korta pass med detta för att försöka befästa det ordentligt i lugn o ro.
Tips trix o synpunkter mottages tacksamt :-))

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se