tollarbus

Senaste inläggen

Av Monica Englund - 18 mars 2016 21:42

Rådgjorde med kliniken i måndags,fick tid för blodprov o vetrinärkoll på tisdag. Om man ska fortsätta medicinera måste man ju se att inre organ mår bra o klarar det.
Det positiva med besöket var att alla prover är jättebra o Tolla är bra i hullet(inte överviktig alltså o det har hon aldrig varit)
Det negativa är att artrosen har accelererat och ger henne mer besvär.
Fick en stor burk rimadyl utskriven och under 14 dagar är det full dos för att sedan dra ner lite men den dosen kommer hon nog att behöva behålla livet ut!
JOBBIGT......

Men jag har nu min lilla sprattla Tollastolla tillbaka,älskar verkligen den godhjärtade lilla clownen.. Vi har haft våra dispyter ibland men alltid slutar det med pussar o skratt oavsett vad som hänt. Hon vill alltid göra saker men ibland blir det på hennes sätt o inte mitt o nu blir det nog mer o mer så men vissa saker får vi sluta med för hennes kropps skull. Däremot så har jag lovat henne minst ett spår i veckan livet ut o det är hon så väl värd min lilla skrutta!

Du som läst så här långt,har du erfarenhet av att långtidsmedicinera med rimadyl? I så fall skulle jag bli väldigt glad om du ville dela med dig? En stor fråga för mig är,hur länge kommer kroppen tycka medicinen är okey?

Tolla o favvobollen :-)

ANNONS
Av Monica Englund - 11 mars 2016 16:53

Ja o så lite tårar :-(
Tolla har jag inte varit riktigt nöjd med ett tag utan haft på känn att något inte stämmer,lite diffust men nu tyvärr är hon halt :-(
Marie söderström klämde o kände på henne i onsdags o kunde konstatera att tårna gör ont och benen känns sämre i ryggen har hon ett parti som tar överbelastning. Vad göra?? Jo som förut simma så ofta vi kan stretcha o massera lite försiktigt inte låta henne gå upp i vikt,inga nyheter altså förutom att försöka minimera asfalt(redan gjort) och grusväg o föredra skog(ej stig) o det gör vi till viss del innan åxå.
Det kommer komma i 'skov' sämre perioder och dagen efter besöket kom en sån,ville inte stödja på höger fram så nu öppnade vi burken rimadyl som vi haft i beredskap sedan diagnosen (okt 2014) men klarat oss utan. På måndag ringer jag för att rådgöra med min veterinär.

Spelar ingen roll hur väl jag vet att det kommer att hända o att jag borde vara tacksam att hon klarat sig så bra som hon gjort,jag känner mig helt krossad idag :-(

ANNONS

Hmm

Av Monica Englund - 17 januari 2016 15:27

Pga lite olika anledningar tänker jag inte blogga så mycket mer...
När jag gör något speciellt med mina vovvar kan det hända att det blir något men annars kommer det vara tyst....

Av Monica Englund - 24 december 2015 09:28

Uppe med tuppen o ge sig iväg o jobba,när jag sen går hem ska gubben börja o jobbar hele kvällen,det var den julafton det... Tur jag har mina grabbar o vovvar hemma o mysa med. Blir väl sätta sig vid tvn eller kanske köra ett pass på motionscykeln så man kan äta en knäck med gott samvete :-)
Häromdagen var jag o Busan hos Pernilla o hon lät mig inte komma så lindrigt undan (det vill jag inte heller) sisådär en 6.5 km ibland med en taggad Kirra i drag o mycket uppförsbacke som vanligt :-) svettades som en gris o kunde nästan vrida ur kläderna när jag kom hem o ben o rygg hade rejäl träningsvärk :-) HÄRLIGT
Så idag borde jag verkligen träna också,får nog bli cykeln vid tvn o pilatesboll övningar sedan :-))

Ha nu en underbar jul med er :-))

Av Monica Englund - 22 december 2015 16:10


                

Av Monica Englund - 8 december 2015 06:58

O jag försöker träna mig själv så bra som möjligt o är faktiskt rätt nöjd men nu äre dags att öka på takten lite :-))
Promenera räcker inte riktigt utan småjogga bitvis för höjd puls är ett måste. Om jag går en vanlig hundpromenad så tar jag vissa dagar motionscykeln o kör järnet i 30 minuter o svetten sprutar :-)

Om en vecka äre FRIVECKA igen o månd o tisd blir städning o bakning o fira våran minsting som blir 17 på tisdag. Onsdag kommer bästa vännerna med vovvar o då blir det promenad o paketapportering för vovvar fika o julklappsspel för mattar :-) mysigt. Ska bli kul att träffa dem alla igen!!
Sen fortsätter veckan med städning o röjning av 'trumrummet' så vi kan rulla ut träningsmattan o köra vinterkul träning. Positioner fotgående o nosevork (på mitt eget sätt) så fortsätter projekt städa som vi håller på med nu. Plocka leksaker o lägga i skålen som står någon meter från mig nu,på höger sida kan båda lämna men vänster är värre o det ska det bli ändring på. Dessutom de här stormiga dagarna fick de leta efter grejerna i hela huset nästan o fick på det viset bra aktivering utan att gå ut så mycket.

Idag blir det jullunch efter jobbet så hem o fixa o dona o låta vovvar göra nåt kul sen promenad med grannen :-))
O i morgon kör vi promenad med Pernilla o Kirra,roliga dagar att se fram mot :-))

Av Monica Englund - 26 november 2015 22:15

Blir så trött.....ledig helg o tänkte spåra o träna själv o så blir det jobba istället... Lördag 12 timmar o sönd 10 timmar sen på måndag börjar ju kortvecka igen,5 dagars jobb så 7 dar i rad 2 lediga o så långvecka med 7 dar i rad igen o undrar hur mycket FRIVECKA det blir då då :-(.

Känner mig rätt så sliten o har många måsten men någon måste ju jobba när folk är sjuka o några bortresta men å andra sidan är det ju tur man har ett jobb också..

Morgondagen ska iallafall spenderas med att träna mina älskade vovvar,för det är vi värda...

Idag åkte vi till mårn o gick varvet runt för att sedan gå in i skogen där spridde jag ur 14 små grejer (skinnbitar smådymmysar leksaksbil o ikearåttor mm. Hundarna fick hämta var sin gång till alla är slut,vilket tog en liten stund. De första 10 gick fort fort men sen blev det ju lite knepigare o gjorde mina prinsessor trötta så jag fick baka lite mer saffransbullar o koka kalops i lugn o ro. Men nu äre natta igen :-))

Av Monica Englund - 25 november 2015 23:24

Ja det mesta handlar om det nu på mig allra mest men vovvarna får hänga med förståss :-))
Igår fick jag många kilometer i benen,först 4,5 med båda vovvarna och mannen så hem o äta o greja lite o iväg till Pernilla för ytterligare sisådär en 7 km i högt tempo (Busan var med)med Kirra i drag för mig så bitvis småsprang jag o bitvis fick benen jobba på bra för att hålla emot,skitroligt och lärorikt o Pernilla får traska utan draghjälp o får ut mera av promenaden också. En medelpuls på 135 för mig i lite mer än en timma känns rätt bra :-)
Trodde min kropp skulle tala om gör mig idag att jag är gammal o trasig men den har bara varit lite stel så i morgon är det motionsdag igen!
Idag var det bajsväder så korta rastnimgsrundor o lite hjärngympa mellan storhandling o städning och mina vovvar gillart,de verkligen sprallig upp även om det bara blir tråkiga positionsövningar,så mera hjärngympa till vovvarna :-)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se