tollarbus

Senaste inläggen

Av Monica Englund - 22 november 2013 22:07

Haft en härlig dag när jag "kvitterade ut" min födelsedagspresent av en kamrat   


1.5 timmes träning på trofasthund och Caroline Svärd    Ringer det ingen klocka så är det vår första Svenska mästare i Rallylydnad....

Det blev 3 intressanta timmar(min 1.5 först o Cattis 1.5 sedan)med träning och mycket dividerande kring rallyn framförallt och hundträning i allmänhet.


Jag har ju problem med focus hos mina hundar men framförallt Busan där har jag ett par intressanta metoder att prova.


Tolla har ökat kollosalt i pip och stress vilket ger oss många onödiga poängavdrag i stadgemomenten framförallt och där har jag lagt focus på vardagslydnaden och stadga/passivitet och har fått ett hett tips väl värt att prova.


Men mest av allt är det ju jag och mina nerver som behöver träning och vägledning för att vi ska närma oss hundrapoängarna.


Men en helt otroligt rolig present som jag har stor nytta av och uppskattar hemskt mycket


TACK vännen  

ANNONS
Av Monica Englund - 14 oktober 2013 08:52

Igår var det dags i Finspång ?
Startnr 1 gav mer nerver till matte,en bana med många skyltar som var snarlika varandra gällde det att läsa dem.
Tolla var på alldeles för på!! Men vi fixade det? 74p och ett första godkända eller kvalificerande resultat i mästarklass???! Inga SM poäng precis men jag är så glad att det blev över 70 gränsen!

Busan o jag körde avancerad,lika på hon men nu har jag fått bra kritik o förhoppningsvis lite närmare att lösa gåtan Busan o matte på tävling:) inget godkänt resultat men en erfarenhet rikare!

Nästa lördag kör Busan 2xavancerad på fm o Tolla 2xmästarklass på em!! Sen lär matte vara däckad?

ANNONS
Av Monica Englund - 11 oktober 2013 19:07

 Äntligen en ledig vecka och hösten visar en fin sida och jag har försökt att fota lite tillomed jag hamnade på bild eftersom jag insett att jag inte finns med på några men hundarna i princip vilket man kanske kommer ångra en dag.

Men hundarna tyckte det var mycket konstigt när kameran började pipa  ni ska få se   

             

Tolla undrar verkligen vad det är frågan om  

 

       Av Monica Englund - 13 september 2013 22:17

Denna helg är ju rally SM o vad jag velat åka för att heja på kompisen som hade 2 kavlade hundar men eftersom man endast får tävla en skulle ställa upp med sin malle Micha. En otroligt precisionsäker vovva med STOR potential i mitt tycke. Tyvärr insåg jag redan i maj att jag inte kunde följa med eftersom maken o jag blev bjudna på bröllop(datumen jobbar alltid mot mig,morr).
Efter månader av träning och en formtopp på hunden går hon o skadar sig förra helgen:(( så illa att det inte blir någon start!! Den andra av hennes kavlade hundar är inte med på reservlistan eftersom hon inte fick starta båda,surt surt!!!
Jäkla skit får man faktiskt säga då sån jävla otur endel kan ha:( men jag hoppas hon spottar i nävarna o kommer igen nästa år o då ska jag också vara med på 'läktaren' o heja!!

Av Monica Englund - 8 augusti 2013 10:25

Inne på de sista semesterdagarna :-( varför är den inte längre än 4 veckor.. Denna vecka har ju inte gubben semester så jag roar mig mest med mina hundar så blev det en minigolfrunda med vännerna,kul men vad ringrostig man är..
På morgonen har jag powerwalkat så gott det går med trötta hundar.. Men vi måste vänja oss så vi orkar upp för tidiga promenader under 4 veckor i höst när vi är påtvingade dagtidsarbete pga stort renoverings stopp på jobbet men då måste vi ju ut redan 5.30 för att jag ska hinna o vi är vana att gå runt 9 så det blir jobbig,speciellt för Tolla som helst sover till 11...
Så till semestern,efter nästan 2 veckor på Öland for vi hem några dar o åkte till Gränna några dagar sedan. Sol har vi haft gott om i år:-)

Av Monica Englund - 21 juli 2013 08:07

Idag blir Tolla min 6 år!!! Vart hundan tog de åren vägen??
Det ska firas med bad o glass på saxnäs camping i Öland:-)

Av Monica Englund - 14 juli 2013 23:13

Ja idag 15.30 stämplade jag ut o cyklade hem det fortaste jag kunde för att hjälpa till att packa husbilen:-)
Nu står den nästan redo för att åka till Öland där vi tänker spendera 2 veckor:-) härligt!!
Sol bad slappa och så smyga in några små träningspass på promenaderna, häärligt:-)

Av Monica Englund - 8 juli 2013 22:29

Att hitta en ny 'sport' eller motionsform... Tack vare min downhill åkande väninna Pernilla har jag äntligen gjort slag i saken o börjat cykla i skogen o tycker det är skitballt:-). Idag efter jobbet tog jag Busan i kopplet o cyklade den dryga kilometern till skogen släppte henne lös o rejsade(i kärringfart med dålig balans)genom skogen ca 3 km sen rast o Busan simmade lite i Glan o vi drack lite vatten sen styrde vi kosan hemmåt:-)
Väl hemma blev det till att bada hundar o nu ligger jag härligt trött o ska försöka sova så man orkar med den tidiga morgonen i morgon på jobbet.. Men bara 6 arbetsdagar kvar till semester:-)) i morgon är det Tollas tur med lite egentid med matte:-))

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se