tollarbus

Senaste inläggen

Av Monica Englund - 3 december 2014 16:37

att blogga har funnits på länge länge.....

Mår inte så bra just nu i själen o funderade blir det bättre att skriva?? Nä men kanske man skulle skriva om nåt??


I höst har ju faktiskt jag och hundarna presterat trots att vi hela sommaren och hösten endast vid nåt enstaka tillfälle haft träning tillsammans med någon och istället nött själv,så ja min egen och hundarnas förtjänst så jag kanske inte är så tokig på att träna ändå :-)


Busan har fått två titlar till Rld A och Rld M

Mästartiteln tog vi på 4 starter en o samma helg,första banan bröt jag för hon var ofucuserad men när jag fick rätt attityd belönade jag ut oss och tror mitt beslut var helt rätt eftersom de 3 övriga starterna gick så bra :-)


Tolla hade en kvalificerad från Mästartiteln länge men hennes 4 starter gick lika bra 3 godkända och en på retliga 69 poäng och där blev hon domarens val :-)


Så till tråkigheter Tolla har nu artros i sina sneda framben :-( Ingen medicinering ännu utan glucosamin åt hon redan och så simmar vi minst en gång i veckan nu och använder hasskydd i bakc on track på frambenen på vissa promenader för stöd och värme. Vet inte om vi kommer tävla något mera men hon ska få spåra och så försöker vi ha lite uppletande utan att hon springer som en stolla vilket hon har svårt för,hon är ju inte den som gör nåt halvdant utan tar i med hela kroppen..


Busan har råkar ut för nån sträckning eller nåt i bakdelen och hon har altid varit lite `svag`i bakdelen så nu ska vi försöka träna upp den i vinter. Dessutom håller jag på med projekt fotgående med henne och får vi till det blir det att gå på tävlingslydnaden för oss i vår,men vi skulle nog allt behöva lite träningskamrater för att ro iland det projektet.ANNONS
Av Monica Englund - 27 mars 2014 08:22

Efter flera oroliga nätter pga lite elände med en av ungarna satt jag i söndags i bilen 07.00 och åkte till Flen för att tävla rally med mina vovs,nervös trött och lite eländig.


Anmälde mig och Busan och frågade eftersom startordningen virrat fram o tillbaka med start nr 5 och 6 vilket vi var. Svaret blev vi ve inte om du är 5 eller 6 men efter alla anmält kommer startlistorna upp och du ser då.

Ställde upp bur stol och värmde upp henne lite innan banvandringen,kändes okey trots nerver.


Efter banvandringen gick jag till inroparen och checkade om vi var 5a eller 6a men får svaret att 6an är struken???

PANIK det var jag som de sa inte anmält  Fattade ingenting men som tur var kom skrivaren fram och hjälpte mig,vi sprang upp till seket och fick ut mitt protokoll som hade ett rött fint streck över sig.

INGET BRA FÖR MINA NERVER   


Men men rusa till bilen efter leksaken jag glömt och tillbaka in o tävla,men vad hände??


Busan var off kollade allt och verkade väldigt rädd men vi kämpade på.

Runt nanan och stod startklar vid honnören samtidigt som vi får välkommen in kommer en liten pojke bakifrån och säger - Hej hej lilla hunden


Då känner jag nästan att jag ger upp,men vi får klart av honnördommaren att gå in trots det är efter tiden(tack snälla för det) och Busan satt fint vid höger sida(eller var det ligg min hjärna slog av)


Efteråt gick luften ur mig helt och jag var säker på en ej godkänd runda så protokollet var en härlig överaskning.


Härlig glädje Matte jobbar bra,något ofocuserad hund för dagen

85 poäng och en 6 placering  LYCKA


Många timmar efter Busan skulle Tolla starta närmare bestämt beräknad banvandring 15.45 som snarare blev 16.00 så vila hundar i bilen en stund men inte mig själv   FEL TÄNKT


Pojken som snurrat vid honnören fortsatte dominera. Hundkorvar i sin näve och viftade men dem knappt en decimeter från Busans nos drog undan och iväg en sväng,två gånger. Hade hundarna bundna när jag gick in i stugan och då var han framme och grejade med dem så en annan tävlande tog bort honom,tur att inget hände.


Tolla kändes bra vid uppvärmningen och jag tränade på start/hopp/backa visste det skulle bli tufft med henne som är så speedad.


Banvandring och jag kände mig helt slut(var dagens adrenalin slut?) skulle in som trea och hämtade Tolla i buren och värmde upp det sista,just då började dagens favvopojke dunka o slå med grejer och Tolla focuserade på det,jag tappade lite koncentration och tyvärr lite av tävlingsfocus.

Ställer upp vid banan och då ropar en annan tävlande som tror att hon ska in och inte jag..Det blir lite mer som ramlar av mig och jag missar dyrbara sekunder av värmining.


Välkommen in på plan,vi ställer oss vid startskylten och samtidigt börjar hundar tokskälla och pojken slår igen,vi blir okoncentrerade men pratar lungt med Tolla får kontakt och startar för vill inte bli diskad.

Hoppet blir bra säger fot redan när hon är i luften och vårat backande kunde inte blivit bättre   men då hör jag hundarna igen  (fan jag ska ju inte höra dem ju) blir ofocuserad och resten av banan vet jag inte så mycket om. Går av med en hemsk känsla,känner mig så misslyckad och orkeslös.

Bort till honnören front stå,har svårt med stå men in i rutan ställer oss .....ca 10 sekunder innan vi är klara sätter hon sig   Belönar henne men känner tårarna bränner idag,allt blev så fel och jag höll inte måttet.


JAG ska ju vara den som hjälper till och får hunden att hålla men JAG håller inte  


Jaja inga förväntningar på protokollet,vet att konan blev fel(hon sprang till skylten bakom) nosade på frestelsen gick emot en skylt och inte fixade honören så ingen ny titel idag men 69 poäng,det är ju löjligt  en jävla poäng till o det gått vägen. Tänk om jag varit uppmärksam och fått henne att stå i honnören då hade vi haft 79p istället.


Ja ja kommentaren Tydlig och lugn matte Glatt och trevligt   det värmde men hon skulle bara veta hur INTE lugn matte var.


Vägen hem hade jag problem att hålla mig vaken och frös något enormt,mycket att tänka igenom om mitt agerande och mina känslor när saker händer.


Men men bryt ihop o kom igen ännu en gång. Jag vet igentligen att vi kan och vi kan få bra poäng OM jag håller ihop och tar henne runt på bättre sätt och INTE låter något störa mig och INTE nedervärderar mig själv.


Nästa vecka ska vi dock på föreläsning som jag hoppas kunna ha nytta av


Helen Linderström håller en Tävlingspsykologi föreläsning


Så nästa gång vi tävlar SKA jag hålla ihop mig själv,så det så....

ANNONS
Av Monica Englund - 22 november 2013 22:07

Haft en härlig dag när jag "kvitterade ut" min födelsedagspresent av en kamrat   


1.5 timmes träning på trofasthund och Caroline Svärd    Ringer det ingen klocka så är det vår första Svenska mästare i Rallylydnad....

Det blev 3 intressanta timmar(min 1.5 först o Cattis 1.5 sedan)med träning och mycket dividerande kring rallyn framförallt och hundträning i allmänhet.


Jag har ju problem med focus hos mina hundar men framförallt Busan där har jag ett par intressanta metoder att prova.


Tolla har ökat kollosalt i pip och stress vilket ger oss många onödiga poängavdrag i stadgemomenten framförallt och där har jag lagt focus på vardagslydnaden och stadga/passivitet och har fått ett hett tips väl värt att prova.


Men mest av allt är det ju jag och mina nerver som behöver träning och vägledning för att vi ska närma oss hundrapoängarna.


Men en helt otroligt rolig present som jag har stor nytta av och uppskattar hemskt mycket


TACK vännen  

Av Monica Englund - 14 oktober 2013 08:52

Igår var det dags i Finspång ?
Startnr 1 gav mer nerver till matte,en bana med många skyltar som var snarlika varandra gällde det att läsa dem.
Tolla var på alldeles för på!! Men vi fixade det? 74p och ett första godkända eller kvalificerande resultat i mästarklass???! Inga SM poäng precis men jag är så glad att det blev över 70 gränsen!

Busan o jag körde avancerad,lika på hon men nu har jag fått bra kritik o förhoppningsvis lite närmare att lösa gåtan Busan o matte på tävling:) inget godkänt resultat men en erfarenhet rikare!

Nästa lördag kör Busan 2xavancerad på fm o Tolla 2xmästarklass på em!! Sen lär matte vara däckad?

Av Monica Englund - 11 oktober 2013 19:07

 Äntligen en ledig vecka och hösten visar en fin sida och jag har försökt att fota lite tillomed jag hamnade på bild eftersom jag insett att jag inte finns med på några men hundarna i princip vilket man kanske kommer ångra en dag.

Men hundarna tyckte det var mycket konstigt när kameran började pipa  ni ska få se   

             

Tolla undrar verkligen vad det är frågan om  

 

       Av Monica Englund - 13 september 2013 22:17

Denna helg är ju rally SM o vad jag velat åka för att heja på kompisen som hade 2 kavlade hundar men eftersom man endast får tävla en skulle ställa upp med sin malle Micha. En otroligt precisionsäker vovva med STOR potential i mitt tycke. Tyvärr insåg jag redan i maj att jag inte kunde följa med eftersom maken o jag blev bjudna på bröllop(datumen jobbar alltid mot mig,morr).
Efter månader av träning och en formtopp på hunden går hon o skadar sig förra helgen:(( så illa att det inte blir någon start!! Den andra av hennes kavlade hundar är inte med på reservlistan eftersom hon inte fick starta båda,surt surt!!!
Jäkla skit får man faktiskt säga då sån jävla otur endel kan ha:( men jag hoppas hon spottar i nävarna o kommer igen nästa år o då ska jag också vara med på 'läktaren' o heja!!

Av Monica Englund - 8 augusti 2013 10:25

Inne på de sista semesterdagarna :-( varför är den inte längre än 4 veckor.. Denna vecka har ju inte gubben semester så jag roar mig mest med mina hundar så blev det en minigolfrunda med vännerna,kul men vad ringrostig man är..
På morgonen har jag powerwalkat så gott det går med trötta hundar.. Men vi måste vänja oss så vi orkar upp för tidiga promenader under 4 veckor i höst när vi är påtvingade dagtidsarbete pga stort renoverings stopp på jobbet men då måste vi ju ut redan 5.30 för att jag ska hinna o vi är vana att gå runt 9 så det blir jobbig,speciellt för Tolla som helst sover till 11...
Så till semestern,efter nästan 2 veckor på Öland for vi hem några dar o åkte till Gränna några dagar sedan. Sol har vi haft gott om i år:-)

Av Monica Englund - 21 juli 2013 08:07

Idag blir Tolla min 6 år!!! Vart hundan tog de åren vägen??
Det ska firas med bad o glass på saxnäs camping i Öland:-)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se