tollarbus

Senaste inläggen

Av Monica Englund - 22 januari 2015 10:10

Som vuxna i familjen var det tufft länge,jag var väldigt rädd i mitt eget hus. Garageporten fick en ny tvärslå på insidan som kontrollerades varje kväll. Förrådsdörren (där de kom in)en kraftig planka under handtaget också obligatorisk kontroll innan sängdags.
När vi sov hade vi yxa och kniv bredvid sängarna ifall nån ändå kom in.
Mellanpojken fick såna hemska mardrömmar att vi fick turas om att sova med honom,hålla fast honom så han inte sprang in i väggen o skadade sig.
De andra barnen fick svårigheter att sova.
Försökte få hjälp av bup men det var ett års väntetid :-( jag själv vet nu i efterhand att jag led av poustraumatisk stress och fick mycket jobbigt att umgås med folk och vara ute o gå själv var helt otänkbart:-(.
Vad jag ångrar att jag inte krävde hjälp! Det som gett mig mest är att vi skaffade hund,en schäfer o då kom jag ut igen men bra och riktig trygg vet jag inte om jag någonsin blir.
Vaknar nästan varje natt fortfarande och är skräckslagen,tror att någon går i huset,hjärtklappning och svårt att somna om. Trodde det skulle bli bättre av att flytta,men nej samma sak i detta hus:-( visst har allt bleknat lite men idag när jag ser en notis i tidningen om samma sak känner jag en otrolig sorg för de som blivit utsatta:-((

ANNONS
Av Monica Englund - 16 januari 2015 19:25

Inte en ovanlig liten notis i tidningen men vilka spår det sätter:-(

Jo jag vaknade av golvknarr i vardagsrummet,ropade -Tobbe gå å lägg dig låt katten vara!
Det blev helt tyst,en tung tung tystnad! Linus och jan låg på var sin arm hos mig o sov,kom ingen stans! Roger låg i rummet intill för det blev lite trångt så kunde inte väcka honom. Försökte bara vara tyst tyst!
Hörde nån smög igen skräckslagen ligger jag o törs knappt andas,hör hur han söker igenom allt,vad gör man!
Försöker lissgöra mig från barnen men så ser jag plötsligt en stor skugga mot dörren,en stor människa måste det vara slutar nästan andas ligg stilla o tyst är det enda som går genom mitt huvud. Har jobbat med att ta mig loss från barnen,måste kunna försvara oss! Han tror nog att jag sover igen för han går tillbaka o river i vardagsrummet! Jag hyperventilerar,kan inte tänka klart! Tänk om Tobias inte lever längre,tänk om de gjort honom nåt,jag måste upp NU NU.
Vet inte vart kraft eller mod kommer ifrån men jag tar mig ur sängen men golvet knakar,han hör o rusar utåt ! Förbi mig i dörröppningen men som tur står jag inte ivägen o han är stor. Glömmer ALDRIG hans sätt att springa JAG SKRIKER VRÅLAR. Roger rusar upp katten flyr Tobias o jan vaknar o gråter! Tack gode Gud Tobias var det ingen fara med! Jag kastar mig på telefonen o ringer 112 för första gången i mitt liv med tårarna sprutande hysterisk rädd och berövad på säkerhet i mitt eget hem!
Roger vaknar upp i skogen bara kalsongerna på sig med en hammare i handen!!
De flydde med pengar värdesaker kameror men mest av allt... DE STAL MIN TRYGGHET

ANNONS
Av Monica Englund - 10 januari 2015 13:03

en riktig praktflrkylning vaknade jag med igår:-( Skallebang,riksont i halsen,hosta o lite feber...så får jag en sån jäkla ångest,jag måste ju fixa mat o städa o hundarna o bla bla bla, så jäkla svårt att bara tänka jag är sjuk o de andra får fixa :-(.
Jobbigast av allt är att se Busan,när jag jobbar följer hon med ungarna o gubben på prom utan problem men med matte i huset går det inget vidare. Tobias skulle ta med dem ut en sväng igår men Busan sprang till soffan o mig o lade sig. Jag fick gå med till dörren och sätta på halsbandet för hon ville inte Tobbe skulle göra det. Han fick släpa med henne nästan o när hon bajsat vände hon bestämt hemåt igen och så gör hon om jag är hemma :-( inte roligt!!
Busan behöver röra på sig,hon blir nervös o skällig när matte är sjuk,det är så tråkigt att se.
Men hoppas verkligen jag är på benen ordentligt på måndag igen då ska ju Tolla på återbesök på rehaben efter att jag tränat henne själv i 1.5 månad. Under den tiden har jag ju satt henne på grönläppadmussla också och har sett en enorm förbättring :-))
Så ska ju Busan tränas i FF rejält nu :-)) ska dock försöka mig på lite klossträning idag en stund o pilatesbollsträning måste vi göra,balans o styrka i ett :-))

Av Monica Englund - 8 januari 2015 19:44

Såå jäkla trött just nu,finns inte mycket ork,håller bog på att bli sjuk tyvärr:-(.
Hundarna har fått det lilla ett par dagar,promenader o lite klicker träning.
Har en pepparkaksburk i plåt som jag vill de ska förstå att de ska ställa bakbenen på,klurigt det där! De kan ju target med frambenen men få en 7,5 o en 5,5 åring att nu är det bakben,får se hur det artar sig...
Så började jag med plankan o fjärren,betydligt lättare men nog så svårt när man har två stressmonster :-))
Nästa vecka är jag ledig o då blir det operation fritt följ med Busan :-)) kvalitetsträning i små men många portioner är planen!!
Så måste vi lägga spår,var himla länge sen!
Skulle så gärna köra lite apportering i skogen med någon också,men vem i hundan skulle ha tid med det?? Får klura på det lite.

Kanske kan filma lite träning också! Så vill jag ha fint väder o öva på fartbilder :-))

Så är det ju städa,tvätta,baka o allt annat som måste göras hemma!! Friveckan borde vara dubbelt så lång......

Av Monica Englund - 28 december 2014 20:23

och så också ledigheten,i morgon äre dags för kortvecka igen,det vill säga endast 5 arbetsdagar i rad veckan efter är ju långvecka o då kör vi alla 7 dagarna dessutom 3 av dem är 10 timmar men sen äre ju frivecka igen (som om man så ofta var fri på dem brukar innebära minst en arbetsdag ändå).
Denna frivecka har jag iallafall sluppit bli nerringd för jobb men har funnits att styra med ändå:-).
Tolla har simmat 2 gånger gått flera +7 km promenader och en som blev en mil handlat julklappar o julmat gjort köttbullar skinka knäck o annat godis städat som en tok haft julmiddag för föräldrarna mellandagsshoppat med barnen tränat Busan i skogen fotat Busan o Kirra och mycket mera men ändå varit ganska lugnt. Jo skottat snö förståss,men det får jag väl se som en uppvärmning inför morgondagen på jobbet,blir nog till att vara lokare,alltså stor risk för snöskottning och att frysa hela skiften... Dö önskar jag vi hade sommar!!

En summering av året vore väl också på sin plats,är med blandade känslor jag ser tillbaka på 2014...

Jag har tränat nästan bara själv,väldigt få samträninhar i klubben och även med träningskompisen så det jag åstadkom kan jag konstatera var jag själv som ordnade till med mina hundar o ingen annan,ja känns bra att klara att få till två Rld M titlar :-). Tolla har jag kämpat med några gånger men med facit i handen förstår jag att det är artrosen som jäklats på henne :-(
Men Busan inte kunde jag tro då 4 o 5 oktober i Linköping att hon på 4 starter skulle fixa 3 godkända rundor och en som jag bröt för att belöna :-)) lite snopet var det dock eftersom hon inte var speciellt klockren på mästarmomenter,hade ju tillomed tänkt stryka henne för vi inte var klara..
I november kom så definitiva beskedet på Tolla :-( artros i hand o knäled värst på vänster,det knäckte mig rätt ordentligt,jag hade ju 2015 års planer klara i huvudet för henne när jag såg dem gå i kras. Men de planerna gjordes snabbt om till rehabsim och tollaskamåbraoharoligt så en till två gånger i veckan är det sim och sen är det promenader o rolig träning utan hopp och just nu känns det som hon mår himla bra sen vi tog bort vanligt glukosamin o satte in grönläppadmussla istället :-)) min önskan är att ha en smärtfri pigg o glad tollastolla läänge till :-)

Så lilla Bus,där är det back to basic med fotgående för nu satsar vi på lydnad till våren istället för rally(ingen som helst lust att hetsträna för SM poäng) har anmält oss på kurs hos Yvonne öster till våren och fått hjälp av en himla duktig ung tjej som för övrigt är med i talang gruppen i lydnad:-)
Så ska Busan träna lite drag för att få muskler i bakvagnen som är hennes svaga punkt. Har Youtubat en hel del och hittat massa bra saker där som vi ska pilla på i vinter och gett mig massor med inspiration.

Vidare så var 2014 året som jag gick en fotokurs,att jag inte gjort det tidigare,så jäkla kul :-))

2015 ska bli året jag har roligt med mina hundar fotar mycket och tar bättre hand om min egen kropp o själ

Av Monica Englund - 20 december 2014 15:26

det är något jag hoppas folk tänker på finns alltid två sidor när det är skilsmässor odyl men sen är frågan om man ens kan säga det räcker.. Man uppfattar saker så olika så ingen sida är med säkerhet 'den rätta' och antagligen är det en blandning av båda som är mest rätt.
Vad har det nu här att göra i min blogg?? Ja jag kommer inte att avslöja mer än att jag varit tvungen att förändra mitt liv innan det faktiskt gick i kras och valde att satsa på mig själv min man mina barn och mina hundar framför alla andra vilket inte är så lätt om man är som jag o sätter alla före mig själv. Mår rätt kasst just nu,saknar min vän samtidigt som jag inte har en aning om hur jag hunnit umgås med någon så mycket och lagt så otroligt mycket energi på att göra någon till lags som inte uppskattar det.
Jag kommer bara umgås med såna jag inte blir helt dränerad på energi av i fortsättningen såna som uppskattar den stunden vi ses och aldrig pratar om det vi inte gjort utan det vi faktiskt har gjort.
Känner mig inte riktigt hel ännu men vet jag är på rätt väg även om det är tufft,ser på mina hundar att de tycker mer o mer om att verkligen umgås med mig.
Jag tänker leva i nuet inte det förgångna satsa på att må bra själv och verkligen känna att jag gör det jag vill göra o inte göra det för någon annans skull. Samtidigt är min innerliga önskan att min vän kommer till samma insikt fast tvärt om,inte hålla någon skyldig för saker som inte blir gjort utan glädja sig åt de trevliga o roliga stunderna och få ett trevligt umgänge som hon verkligen uppskattar och de hon umgås med uppskattar det också.
Nä livet är inte så jäkla lätt o ta de rätta besluten vet man inte innan om man tagit men när det är gjort får man faktiskt stå för dem trots att det gör jäkligt ont..

Av Monica Englund - 15 december 2014 20:52

jag skulle verkligen inte åka dit i år,inte för att viljan inte fanns utan tidsbrist MEN sen så hände saker som gjort mig mycket deppig och ledsen o när så Pernilla pratade om att hon ville åka pratade jag med gubben o vi omstrukturerade så jag o Pernilla fick söndagen på mässan ?

Hämtade henne tidigt för att hinna titta på lite vorstar i utställningsringen kollade lite lydnad och freestyle käkade köttbullesmörgåsar o lussebulle. Lyssnade på Marie söderströms föredrag om träning med hund Eva Bodfält hade ett himla medryckande föredrag efter Marie om samspelet människa o hund,mycket intressant. Sen fortsatte det med Lillemor Edström (tror hon heter så) om att lyckas i tävlingslydnad,också intressant men sen var klockan över 12 o hög tid för shopping ?.
Blev hundgodis back on track bädd massor med foderprover till träning grönläppad mussla till Tollas artros istället för vanliga glykosaminet och tittade på många fina hundar.
Trötta i fötterna bänkade vi oss vid finalringen 15.00 för att titta på invigningen framförallt där den eminenta Louise och hennes Kite medverkade ?

Trötta o nöjda kunde vi sedan lämna Älvsjö o åka hemåt igen ?

En himla rolig dag i trevligt sällskap ?

Av Monica Englund - 11 december 2014 12:16

skitväder o inte så roligt alls ute då satsar vi på småpill?.
Busan får mycket klossträning för att få in henne lite tajtare i fotgåendet och befästa det. Vill att hon ska trivas i den positionen och frivilligt ge mig den.
Så ska vi pilla med apporteringen,hon kommer ju och lämnar allt möjligt o omöjligt när hon vill men när vi tränar är det tugg som dominerar. Vet inte orsak men ska försöka hitta ett sätt att fixa till det i vinter.
Vidare så måste vi jobba på passiviteten och att behålla positioner även utan bekräftelse.
Tolla tänker jag mig att vi utvecklar 'städa' till högre nivåer? hon gillar ju att bära så det blir rolig sysselsättning. Så pillar vi med positionen på höger sida och lite rally moment tror jag men med henne prioriterar jag må bra högst o ha roligt som två OM vi tävlar nästa år hon o jag det vet jag inte idag utan vi får se hur hon mår.

Tolla har ju rehab sim varje vecka minst en gång o Busan behöver träna sin bakdel. Har fixat ett par gamla däck jag tänkte låte henne gå över för att få henne att lyfta dem och eventuellt ska vi prova lite drag ?

En trevlig prom med både människa o hund kamrat häromdagen och kameran var med,inget bra ljus dock men fick en flying Kirra på bild ?

Så lägger jag ut två bilder jag tog på den eminenta fotokursen jag gått ??

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tollarbus med Blogkeen
Följ tollarbus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se