tollarbus

Senaste inläggen

Av Monica Englund - 10 januari 2015 13:03

en riktig praktflrkylning vaknade jag med igår:-( Skallebang,riksont i halsen,hosta o lite feber...så får jag en sån jäkla ångest,jag måste ju fixa mat o städa o hundarna o bla bla bla, så jäkla svårt att bara tänka jag är sjuk o de andra får fixa :-(.
Jobbigast av allt är att se Busan,när jag jobbar följer hon med ungarna o gubben på prom utan problem men med matte i huset går det inget vidare. Tobias skulle ta med dem ut en sväng igår men Busan sprang till soffan o mig o lade sig. Jag fick gå med till dörren och sätta på halsbandet för hon ville inte Tobbe skulle göra det. Han fick släpa med henne nästan o när hon bajsat vände hon bestämt hemåt igen och så gör hon om jag är hemma :-( inte roligt!!
Busan behöver röra på sig,hon blir nervös o skällig när matte är sjuk,det är så tråkigt att se.
Men hoppas verkligen jag är på benen ordentligt på måndag igen då ska ju Tolla på återbesök på rehaben efter att jag tränat henne själv i 1.5 månad. Under den tiden har jag ju satt henne på grönläppadmussla också och har sett en enorm förbättring :-))
Så ska ju Busan tränas i FF rejält nu :-)) ska dock försöka mig på lite klossträning idag en stund o pilatesbollsträning måste vi göra,balans o styrka i ett :-))

ANNONS
Av Monica Englund - 8 januari 2015 19:44

Såå jäkla trött just nu,finns inte mycket ork,håller bog på att bli sjuk tyvärr:-(.
Hundarna har fått det lilla ett par dagar,promenader o lite klicker träning.
Har en pepparkaksburk i plåt som jag vill de ska förstå att de ska ställa bakbenen på,klurigt det där! De kan ju target med frambenen men få en 7,5 o en 5,5 åring att nu är det bakben,får se hur det artar sig...
Så började jag med plankan o fjärren,betydligt lättare men nog så svårt när man har två stressmonster :-))
Nästa vecka är jag ledig o då blir det operation fritt följ med Busan :-)) kvalitetsträning i små men många portioner är planen!!
Så måste vi lägga spår,var himla länge sen!
Skulle så gärna köra lite apportering i skogen med någon också,men vem i hundan skulle ha tid med det?? Får klura på det lite.

Kanske kan filma lite träning också! Så vill jag ha fint väder o öva på fartbilder :-))

Så är det ju städa,tvätta,baka o allt annat som måste göras hemma!! Friveckan borde vara dubbelt så lång......

ANNONS
Av Monica Englund - 28 december 2014 20:23

och så också ledigheten,i morgon äre dags för kortvecka igen,det vill säga endast 5 arbetsdagar i rad veckan efter är ju långvecka o då kör vi alla 7 dagarna dessutom 3 av dem är 10 timmar men sen äre ju frivecka igen (som om man så ofta var fri på dem brukar innebära minst en arbetsdag ändå).
Denna frivecka har jag iallafall sluppit bli nerringd för jobb men har funnits att styra med ändå:-).
Tolla har simmat 2 gånger gått flera +7 km promenader och en som blev en mil handlat julklappar o julmat gjort köttbullar skinka knäck o annat godis städat som en tok haft julmiddag för föräldrarna mellandagsshoppat med barnen tränat Busan i skogen fotat Busan o Kirra och mycket mera men ändå varit ganska lugnt. Jo skottat snö förståss,men det får jag väl se som en uppvärmning inför morgondagen på jobbet,blir nog till att vara lokare,alltså stor risk för snöskottning och att frysa hela skiften... Dö önskar jag vi hade sommar!!

En summering av året vore väl också på sin plats,är med blandade känslor jag ser tillbaka på 2014...

Jag har tränat nästan bara själv,väldigt få samträninhar i klubben och även med träningskompisen så det jag åstadkom kan jag konstatera var jag själv som ordnade till med mina hundar o ingen annan,ja känns bra att klara att få till två Rld M titlar :-). Tolla har jag kämpat med några gånger men med facit i handen förstår jag att det är artrosen som jäklats på henne :-(
Men Busan inte kunde jag tro då 4 o 5 oktober i Linköping att hon på 4 starter skulle fixa 3 godkända rundor och en som jag bröt för att belöna :-)) lite snopet var det dock eftersom hon inte var speciellt klockren på mästarmomenter,hade ju tillomed tänkt stryka henne för vi inte var klara..
I november kom så definitiva beskedet på Tolla :-( artros i hand o knäled värst på vänster,det knäckte mig rätt ordentligt,jag hade ju 2015 års planer klara i huvudet för henne när jag såg dem gå i kras. Men de planerna gjordes snabbt om till rehabsim och tollaskamåbraoharoligt så en till två gånger i veckan är det sim och sen är det promenader o rolig träning utan hopp och just nu känns det som hon mår himla bra sen vi tog bort vanligt glukosamin o satte in grönläppadmussla istället :-)) min önskan är att ha en smärtfri pigg o glad tollastolla läänge till :-)

Så lilla Bus,där är det back to basic med fotgående för nu satsar vi på lydnad till våren istället för rally(ingen som helst lust att hetsträna för SM poäng) har anmält oss på kurs hos Yvonne öster till våren och fått hjälp av en himla duktig ung tjej som för övrigt är med i talang gruppen i lydnad:-)
Så ska Busan träna lite drag för att få muskler i bakvagnen som är hennes svaga punkt. Har Youtubat en hel del och hittat massa bra saker där som vi ska pilla på i vinter och gett mig massor med inspiration.

Vidare så var 2014 året som jag gick en fotokurs,att jag inte gjort det tidigare,så jäkla kul :-))

2015 ska bli året jag har roligt med mina hundar fotar mycket och tar bättre hand om min egen kropp o själ

Av Monica Englund - 20 december 2014 15:26

det är något jag hoppas folk tänker på finns alltid två sidor när det är skilsmässor odyl men sen är frågan om man ens kan säga det räcker.. Man uppfattar saker så olika så ingen sida är med säkerhet 'den rätta' och antagligen är det en blandning av båda som är mest rätt.
Vad har det nu här att göra i min blogg?? Ja jag kommer inte att avslöja mer än att jag varit tvungen att förändra mitt liv innan det faktiskt gick i kras och valde att satsa på mig själv min man mina barn och mina hundar framför alla andra vilket inte är så lätt om man är som jag o sätter alla före mig själv. Mår rätt kasst just nu,saknar min vän samtidigt som jag inte har en aning om hur jag hunnit umgås med någon så mycket och lagt så otroligt mycket energi på att göra någon till lags som inte uppskattar det.
Jag kommer bara umgås med såna jag inte blir helt dränerad på energi av i fortsättningen såna som uppskattar den stunden vi ses och aldrig pratar om det vi inte gjort utan det vi faktiskt har gjort.
Känner mig inte riktigt hel ännu men vet jag är på rätt väg även om det är tufft,ser på mina hundar att de tycker mer o mer om att verkligen umgås med mig.
Jag tänker leva i nuet inte det förgångna satsa på att må bra själv och verkligen känna att jag gör det jag vill göra o inte göra det för någon annans skull. Samtidigt är min innerliga önskan att min vän kommer till samma insikt fast tvärt om,inte hålla någon skyldig för saker som inte blir gjort utan glädja sig åt de trevliga o roliga stunderna och få ett trevligt umgänge som hon verkligen uppskattar och de hon umgås med uppskattar det också.
Nä livet är inte så jäkla lätt o ta de rätta besluten vet man inte innan om man tagit men när det är gjort får man faktiskt stå för dem trots att det gör jäkligt ont..

Av Monica Englund - 15 december 2014 20:52

jag skulle verkligen inte åka dit i år,inte för att viljan inte fanns utan tidsbrist MEN sen så hände saker som gjort mig mycket deppig och ledsen o när så Pernilla pratade om att hon ville åka pratade jag med gubben o vi omstrukturerade så jag o Pernilla fick söndagen på mässan ?

Hämtade henne tidigt för att hinna titta på lite vorstar i utställningsringen kollade lite lydnad och freestyle käkade köttbullesmörgåsar o lussebulle. Lyssnade på Marie söderströms föredrag om träning med hund Eva Bodfält hade ett himla medryckande föredrag efter Marie om samspelet människa o hund,mycket intressant. Sen fortsatte det med Lillemor Edström (tror hon heter så) om att lyckas i tävlingslydnad,också intressant men sen var klockan över 12 o hög tid för shopping ?.
Blev hundgodis back on track bädd massor med foderprover till träning grönläppad mussla till Tollas artros istället för vanliga glykosaminet och tittade på många fina hundar.
Trötta i fötterna bänkade vi oss vid finalringen 15.00 för att titta på invigningen framförallt där den eminenta Louise och hennes Kite medverkade ?

Trötta o nöjda kunde vi sedan lämna Älvsjö o åka hemåt igen ?

En himla rolig dag i trevligt sällskap ?

Av Monica Englund - 11 december 2014 12:16

skitväder o inte så roligt alls ute då satsar vi på småpill?.
Busan får mycket klossträning för att få in henne lite tajtare i fotgåendet och befästa det. Vill att hon ska trivas i den positionen och frivilligt ge mig den.
Så ska vi pilla med apporteringen,hon kommer ju och lämnar allt möjligt o omöjligt när hon vill men när vi tränar är det tugg som dominerar. Vet inte orsak men ska försöka hitta ett sätt att fixa till det i vinter.
Vidare så måste vi jobba på passiviteten och att behålla positioner även utan bekräftelse.
Tolla tänker jag mig att vi utvecklar 'städa' till högre nivåer? hon gillar ju att bära så det blir rolig sysselsättning. Så pillar vi med positionen på höger sida och lite rally moment tror jag men med henne prioriterar jag må bra högst o ha roligt som två OM vi tävlar nästa år hon o jag det vet jag inte idag utan vi får se hur hon mår.

Tolla har ju rehab sim varje vecka minst en gång o Busan behöver träna sin bakdel. Har fixat ett par gamla däck jag tänkte låte henne gå över för att få henne att lyfta dem och eventuellt ska vi prova lite drag ?

En trevlig prom med både människa o hund kamrat häromdagen och kameran var med,inget bra ljus dock men fick en flying Kirra på bild ?

Så lägger jag ut två bilder jag tog på den eminenta fotokursen jag gått ??

Av Monica Englund - 3 december 2014 16:37

att blogga har funnits på länge länge.....

Mår inte så bra just nu i själen o funderade blir det bättre att skriva?? Nä men kanske man skulle skriva om nåt??


I höst har ju faktiskt jag och hundarna presterat trots att vi hela sommaren och hösten endast vid nåt enstaka tillfälle haft träning tillsammans med någon och istället nött själv,så ja min egen och hundarnas förtjänst så jag kanske inte är så tokig på att träna ändå :-)


Busan har fått två titlar till Rld A och Rld M

Mästartiteln tog vi på 4 starter en o samma helg,första banan bröt jag för hon var ofucuserad men när jag fick rätt attityd belönade jag ut oss och tror mitt beslut var helt rätt eftersom de 3 övriga starterna gick så bra :-)


Tolla hade en kvalificerad från Mästartiteln länge men hennes 4 starter gick lika bra 3 godkända och en på retliga 69 poäng och där blev hon domarens val :-)


Så till tråkigheter Tolla har nu artros i sina sneda framben :-( Ingen medicinering ännu utan glucosamin åt hon redan och så simmar vi minst en gång i veckan nu och använder hasskydd i bakc on track på frambenen på vissa promenader för stöd och värme. Vet inte om vi kommer tävla något mera men hon ska få spåra och så försöker vi ha lite uppletande utan att hon springer som en stolla vilket hon har svårt för,hon är ju inte den som gör nåt halvdant utan tar i med hela kroppen..


Busan har råkar ut för nån sträckning eller nåt i bakdelen och hon har altid varit lite `svag`i bakdelen så nu ska vi försöka träna upp den i vinter. Dessutom håller jag på med projekt fotgående med henne och får vi till det blir det att gå på tävlingslydnaden för oss i vår,men vi skulle nog allt behöva lite träningskamrater för att ro iland det projektet.Av Monica Englund - 27 mars 2014 08:22

Efter flera oroliga nätter pga lite elände med en av ungarna satt jag i söndags i bilen 07.00 och åkte till Flen för att tävla rally med mina vovs,nervös trött och lite eländig.


Anmälde mig och Busan och frågade eftersom startordningen virrat fram o tillbaka med start nr 5 och 6 vilket vi var. Svaret blev vi ve inte om du är 5 eller 6 men efter alla anmält kommer startlistorna upp och du ser då.

Ställde upp bur stol och värmde upp henne lite innan banvandringen,kändes okey trots nerver.


Efter banvandringen gick jag till inroparen och checkade om vi var 5a eller 6a men får svaret att 6an är struken???

PANIK det var jag som de sa inte anmält  Fattade ingenting men som tur var kom skrivaren fram och hjälpte mig,vi sprang upp till seket och fick ut mitt protokoll som hade ett rött fint streck över sig.

INGET BRA FÖR MINA NERVER   


Men men rusa till bilen efter leksaken jag glömt och tillbaka in o tävla,men vad hände??


Busan var off kollade allt och verkade väldigt rädd men vi kämpade på.

Runt nanan och stod startklar vid honnören samtidigt som vi får välkommen in kommer en liten pojke bakifrån och säger - Hej hej lilla hunden


Då känner jag nästan att jag ger upp,men vi får klart av honnördommaren att gå in trots det är efter tiden(tack snälla för det) och Busan satt fint vid höger sida(eller var det ligg min hjärna slog av)


Efteråt gick luften ur mig helt och jag var säker på en ej godkänd runda så protokollet var en härlig överaskning.


Härlig glädje Matte jobbar bra,något ofocuserad hund för dagen

85 poäng och en 6 placering  LYCKA


Många timmar efter Busan skulle Tolla starta närmare bestämt beräknad banvandring 15.45 som snarare blev 16.00 så vila hundar i bilen en stund men inte mig själv   FEL TÄNKT


Pojken som snurrat vid honnören fortsatte dominera. Hundkorvar i sin näve och viftade men dem knappt en decimeter från Busans nos drog undan och iväg en sväng,två gånger. Hade hundarna bundna när jag gick in i stugan och då var han framme och grejade med dem så en annan tävlande tog bort honom,tur att inget hände.


Tolla kändes bra vid uppvärmningen och jag tränade på start/hopp/backa visste det skulle bli tufft med henne som är så speedad.


Banvandring och jag kände mig helt slut(var dagens adrenalin slut?) skulle in som trea och hämtade Tolla i buren och värmde upp det sista,just då började dagens favvopojke dunka o slå med grejer och Tolla focuserade på det,jag tappade lite koncentration och tyvärr lite av tävlingsfocus.

Ställer upp vid banan och då ropar en annan tävlande som tror att hon ska in och inte jag..Det blir lite mer som ramlar av mig och jag missar dyrbara sekunder av värmining.


Välkommen in på plan,vi ställer oss vid startskylten och samtidigt börjar hundar tokskälla och pojken slår igen,vi blir okoncentrerade men pratar lungt med Tolla får kontakt och startar för vill inte bli diskad.

Hoppet blir bra säger fot redan när hon är i luften och vårat backande kunde inte blivit bättre   men då hör jag hundarna igen  (fan jag ska ju inte höra dem ju) blir ofocuserad och resten av banan vet jag inte så mycket om. Går av med en hemsk känsla,känner mig så misslyckad och orkeslös.

Bort till honnören front stå,har svårt med stå men in i rutan ställer oss .....ca 10 sekunder innan vi är klara sätter hon sig   Belönar henne men känner tårarna bränner idag,allt blev så fel och jag höll inte måttet.


JAG ska ju vara den som hjälper till och får hunden att hålla men JAG håller inte  


Jaja inga förväntningar på protokollet,vet att konan blev fel(hon sprang till skylten bakom) nosade på frestelsen gick emot en skylt och inte fixade honören så ingen ny titel idag men 69 poäng,det är ju löjligt  en jävla poäng till o det gått vägen. Tänk om jag varit uppmärksam och fått henne att stå i honnören då hade vi haft 79p istället.


Ja ja kommentaren Tydlig och lugn matte Glatt och trevligt   det värmde men hon skulle bara veta hur INTE lugn matte var.


Vägen hem hade jag problem att hålla mig vaken och frös något enormt,mycket att tänka igenom om mitt agerande och mina känslor när saker händer.


Men men bryt ihop o kom igen ännu en gång. Jag vet igentligen att vi kan och vi kan få bra poäng OM jag håller ihop och tar henne runt på bättre sätt och INTE låter något störa mig och INTE nedervärderar mig själv.


Nästa vecka ska vi dock på föreläsning som jag hoppas kunna ha nytta av


Helen Linderström håller en Tävlingspsykologi föreläsning


Så nästa gång vi tävlar SKA jag hålla ihop mig själv,så det så....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se